Dnešní den byl krásný, ale trošku horký. Lehká rybka a k ní studený salát se mi zdá jako nejlepší volba k večeři v takto parný den.
- 3 porce candáta
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky (použila jsem cca 15g špaldové)
- plátky mandlí dle potřeby
- olivový olej, koření na ryby, sůl a bylinky dle potřeby
Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového pepře a hrubozrnné soli, ale jeho složení si můžete uzpůsobit dle vlastní fantazie.
V době přípravy pak rozšlehejte jedno vejce s uvedeným množstvím mouky na kašičku, ve které pak rybu namočte a ihned obalte v plátcích mandlí. Pečte v troubě předehřáté na 180°C, na plechu vyloženém pečícím papírem, a to přibližně 20 minut.
Bramborový salát se špenátem
Suroviny na cca 3 porce:
- 300g brambor
- 125g mraženého listového špenátu (odpovídá dvěma kostkám Bonduelle)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- šťáva z necelé poloviny citronu
- sůl a česnek dle chuti
Brambory uvařte vcelku, oloupejte a nakrájejte na špalíčky tak, jako jste u bramborového salátu zvyklí. Přidejte vinný ocet a citronovou šťávu, povolený a vymačkaný listový špenát, bílý jogurt a dochuťte solí a troškou česneku. Pokud budete podávat k rybě, s množstvím česneku to nepřehánějte, abyste tak nepřebili jemnou a lahodnou chuť ryby. Před podáváním salát vychlaďte v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat