Mouka není v ždy nutností. Tím lépe, že ovesné vločky jsou dobrým zdrojem vlákniny.
- hrnek ovesných vloček
- 1,5 hrnku mléka
- hrnek kokosu
- 2 vejce
- lžička vanilkového cukru
- špetka soli
Asi hrníček ovesných vloček jsem zalila teplým mlékem (cca 1 hrnek) a nechala půl hodinky nasáknout. Pak jsem rozmixovala na jemnou kaši, přidala asi hrníček kokosu a půl hrníčku mléka, dvě vejce, špetku soli a lžičku vanilkového cukru. Suroviny uvádím jen orientačně, je potřeba umíchat hustější kaši (pokud by byla řídká, lze toho dosáhnout přidáním dalšího kokosu), kterou lžící rozprostřeme na rozpálenou pánev a opečeme dozlatova. Není potřeba použít žádný tuk.
Díky za tip, včera jsme je udělala v bezlepkové variantě (pohankové a rýžové vločky) a holky (27 a 12 měsíců) a manžel se jich mohli ujíst. Opravdu doporučuji vyzkoušet je to vynikající :-)
OdpovědětVymazatDneska jsem je udělala a jsou výborné, jen jsem přidala trochu medu a na pánvi malinko máslíčka :-D příště zkusím místo kokosu dát mleté oříšky :-D Díky
OdpovědětVymazatMňám, jsou fakt super! Včera jsme měli a pochybělo náám :) Místo cukru jsme pokapali medíčkem a děti si chtěly přidávat a přidávat! :)
OdpovědětVymazatDěkuju moc všem za milé komentáře a pochvaly :-)
OdpovědětVymazat