Domácí "pribiňák" je jedna z těch věcí, které už nikdy nekoupíte, pokud si je jednou zkusíte udělat sami. Je absolutně jednoduchý a chuťově věrný tomu kupovanému, jen s tím rozdílem, že necítíte to aroma příšerné vanilkové chemie, které se z vyloupne z každého kelímku, když ho doma otevřete (mimochodem - rok od roku mi to připadá horší, za mých mladých let to tolik aromatické určitě nebývalo). Tento, který dělám svojí rodince doma já, totiž neobsahuje žádnou chemii, zato skutečnou vanilku. A nenechte se zmást, že je to jen pro děti. U nás ji má z celé rodiny nejraději tatínek :))
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 vanička plnotučného tvarohu
- 1 - 2 lžíce vanilkového cukru (není to totéž co vanilinový cukr v pytlíčku z obchodu)
- případně piškoty, ovoce, ovocné pyré, kakao, skořice.. či cokoliv co máte v něm rádi
A teď se připravte, protože příprava je tak geniálně jednoduchá a rychlá, že na její popsání stačí jediná věta: Smetanu vyšleháme, vmícháme do ní cukr a plnotučný tvaroh, krátce ještě společně promícháme. HOTOVO! :) Není potřeba používat žádné ztužovače ani nic podobného, krém je krásně pevný a ještě ztuhne v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat