pátek 28. listopadu 2014

Pomalu tažené hovězí kostky na kořenové zelenině (od 7 měsíců)



Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou, to prostě nikdy nezklame. 

  • 750g hovězích kostek (jako na guláš, malým dětem bych volila spíše libovější maso než obligátní kližku)
  • 2 - 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • cca 2dl červeného vína (lze nahradit vodou, pokud vaříme pro děti)
  • 2 bobkové listy
  • pár kuliček nového koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej dle potřeby

V rozpáleném oleji nejdříve zatáhneme maso, po chvíli k němu přihodíme i na kostky nakrájenou zeleninu a krátce společně orestujeme. Poté podlijeme červeným vínem nebo vodou, přidáme koření a na velmi mírném plameni (nejlépe pod bodem varu) necháme táhnout několik hodin. Já jsem vařila asi 6 hodin. Maso poté opatrně vybereme, můžeme i s částí zeleniny, a zbytek zeleniny se šťávou rozmixujeme, dotáhneme solí a pepřem.


Dětská specifika:
  • dětem do 1 roku vynecháme koření, stejně jako česnek a cibuli (ty je možno zařadit i dříve než před rokem, ale doporučuju nejdříve vyzkoušet na malém množství) 




Žádné komentáře:

Okomentovat